Folytatódik a Kiss Péter-barlang, 3. rész: Kőbánya-Alsó, végállomás. A barlang mélysége 68 méter.

 

Az előzményeket lásd itt: http://foldalatt.hu/folytatodik-a-kiss-peter-barlang-felfedezese-tul-a-deneversztradan/5764/

 

 

 

 

A videóban elhangzottakat nem ismételjük meg, csupán annyit fűzünk hozzá, hogy feltűnt nekünk, hogy a Kőbánya-Alsóban érezhetően széndioxidos a levegő. A barlang bejáratánál már kiakad a műszer, tehát mindenütt 1% feletti a széndioxid, de a többi részen eddig nem tűnt fel, hogy nehéz lenne a légzés. Ez azért érdekes, mert ha valóban több, akkor az azt jelentheti, hogy az itt érkező levegő mégiscsak a reménybeli nagy barlangrendszer irányából jöhet, noha felülről jön, egy hosszan és reménytelenül szűk hasadékból, amely felett ismert járatok húzódnak. Ennek egzakt kiderítéséhez megoldást kell majd találnunk az 1% feletti koncentrációjú széndioxid mérésére.

Addig is azonban a könnyű prédának ígérkező egyéb végpontok végére járunk. Az új szavazás tárgya tehát, hogy az előző kérdésből “visszamaradt” Vacs-kapu vagy a Viki-halála felé haladjunk-e tovább?

.

.

Könyvjelzőkhöz permalink.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>