Földalatti Magyarország

Szablyár Péter, Panoráma kiadó, 2004

P1080044_resize P1080045_resize

A 209 oldalas, A4 alakú, színes, rengeteg fotót is tartalmazó könyv sajátos témaválasztásának megfelelően minden hazai föld alatti objektumról kíván szólni, a barlangoktól kezdve a vasúti alagutakon és szénbányákon át a szennyvízcsatornákig, amelyek részletes tárgyalása egyetlen könyvben természetesen lehetetlen, ennek megfelelően önkényesen válogat a legérdekesebb objektumok közül, mindegyikről csak egy keveset írva.

A könyv jelentős részét a barlangok töltik ki, sajátos szempontok szerint csoportosítva, külön fejezeteket alkotnak például a kútból nyíló barlangok vagy a tavasbarlangok. A könyv ezen szakasza számunkra a legkevésbé érdekes, hiszen a barlangokról egyéb kiadványok is rendelkezésre állnak.

Ugyanakkor igen izgalmas és szinte elfeledett helyszínekre is elkalauzol, megláthatjuk az Ördög-árok medrét boltozatlan állapotában, vagy a Nagy körút főgyűjtőcsatornáját kihantolva, a Duna alatti kábel-alagutat vagy a gellérthegyi víztározót belülről.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>