Földalatti vizek mélyén (Mozsáry G.)

Földalatti vizek mélyén

Búvár-barlangkutató kalandozások  Kárpát-medencei barlangokban

Szerző: Mozsáry Gábor, Ráció kiadó, 2002

A könyv a fülszöveg szerint az 1985-ben, dr. Kessler Huberttel közösen megjelentetett “Barlangok útjain, vizein” című könyv második felének változatlan szövegű, gazdagabb képanyaggal ellátott új kiadása.

.

.

A kis alakú könyv a szerzőnek és társainak a hazai búvár barlangkutatás születése utáni, korai időszakában végzett küzdelmeiről szól, melyek közül legjelentősebb eredményt az Erdélyben  található Csarnóházi-barlang szifonján túli szakasz felfedezése jelentette.

Több, a könyvben leírt merülésük helyszínéül szolgáló barlangban később az utókor megtalálta az áttörést, mint például a Molnár János-barlangban.

A barlangkutatás jelenét ismerő olvasó számára külön érdekesség, hogy a könyvben több ismert mai “öreg” – vagy akár a később, 1977-ben Hévízen búvárbalesetben elhunyt Plózer István – aktív szereplőként jelenik meg.

A kis alakú könyvben színes képeket is találunk, ezek azonban nem a manapság elvárt felbontásúak.

A könyv beszerezhető talán a kiadótól http://www.racio.hu/html/mozsari.html, illetve letölthető az alábbi linken:  http://mek.oszk.hu/02700/02744/html/

A címlap

A címlap

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Kraus Sándor mondta:

    Ebben a könyvben van egyedül értelmes és elég részletes leírás a Baradla- Alsóbarlang szivattyús feltárásáról. Nagy kár, hogy tisztességes, barlang-központú vizsgálatok nem voltak — vagy ha voltak, azok nem hozzáférhetők. K.S.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>