Overallos kalandturisztikai barlangok

 
Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság területén

A Baradla Retek-ágában, Béke-barlangban, Kossuth-barlangban van lehetőség vízben gázolós, valamint az Alsó-hegyen található Meteor-barlangban emellett kúszós-mászós jellegű kalandtúrára, előzetes bejelentkezéssel.

 

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén

A Bolhási-víznyelő, Esztáz-kői-barlang, Gyurkó-lápai-barlang, Hillebrand Jenő-barlang, Kecske-lyuk, Kő-lyuk, Létrási-vizesbarlang, Lilla-barlang, Vénusz-barlang várja a kalandtúrázókat, előzetes bejelentkezéssel. A felsoroltak között egész komoly ügyességet igénylő, vizes, hasoncsúszós-mászós barlangok is megtalálhatók.

 

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén

A budai Mátyás-hegyi-barlangban zajlik a legprofibban megszervezett kalandtúráztatás, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes a szintén budai, borsókövekkel borított falú Ferenc-hegyi-barlangot valamint a kicsit messzebbi, labirintusos járataival egy erjedési lyukas sajtra emlékeztető Solymári-ördöglyukat is megtekinteni az IBBS (Ifjúsági Barlangtúra és Barlangi Sportterápia Egyesület) szervezésében.   Ezen kívül a Dorog és Esztergom közötti Sátorkőpusztai-barlang is látogatható az év néhány napján a BEBTE szervezésében. Itt egy viszonylag rövid szakaszt láthatunk, lévén hogy az egész barlang nem nagy, viszont a különleges képződmények és a szerény belépődíj kárpótolja a látogatót.

 

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság területén

Az igen kiterjedt és tágas, tektonikus eredetű hasadékrendszer, a Csodabogyós-barlang a terület egyik, és a jóval szerényebb méretű, agyagos, fosszilis hévizes járat, a Szentgáli-kőlik a terület másik kalandturisztikai barlangja. Mindkét barlang esetében különlegességnek számít, hogy az üzemeltetést a rendhagyó módon a barlangot korábban felfedező kutatóegyesületek végzik, így az egyébként nem csekély túradíjból a barlang feltárói is részesülnek.

 

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság területén

Mészégető-források barlangja, Szuadó-völgyi-víznyelőbarlang, Trió-barlang

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>